

Werkwijze
Aanmelden
Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier op de website. Indien je je liever telefonisch aanmeldt kan dit dagelijks op tel 010-5118842, bij voorkeur in de pauze, tussen 12.30-13.30 uur.
Geef bij het aanmelden een zo ruim mogelijke beschikbaarheid op. We hebben namelijk een wachtlijst. Een ruime beschikbaarheid vergroot de mogelijkheid om je op te roepen.
Met verwijzing of zonder verwijzing
Doorgaans komen cliënten naar onze praktijk op verwijzing, meestal van de huisarts of medisch specialist. Wanneer een cliënt zonder verwijzing komt dan heet dit Directe Toegankelijkheid Logopedie (DTL). In dat geval vindt er een kort vooronderzoek plaats om te kijken of de hulpvraag een logopedisch probleem is en of de klacht misschien samenhangt met andere klachten en / of ziektebeelden.
Intakegesprek
Bij de eerste afspraak wordt de hulpvraag besproken aan de hand van de klachten / belemmeringen en bespreken we de verwachtingen. Aan de hand van die gegevens wordt bepaald welk onderzoek afgenomen moet worden om de problematiek helder in kaart te brengen. Bij de eerste afspraak dien je mee te nemen:
-
Een geldig legitimatiebewijs
-
Een verwijsbrief heeft van de (huis)arts (sinds 2020 vergoeden de zorgverzekeraars ook logopedie zonder verwijsbrief mits er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan).
Onderzoek
Het onderzoek wordt afgenomen en onderzoeksresultaten worden besproken. Vanuit de hulpvraag, de gegevens uit de intake en de onderzoeksresultaten stelt de logopediste een behandelplan op.
Behandeling
Tijdens de behandeling wordt (spelenderwijs) gewerkt aan het verbeteren van de vaardigheden. In het algemeen zijn ouders bij de behandeling van hun kind aanwezig, zodat thuis de vaardigheden op een positieve manier gestimuleerd worden.
Evaluatie
In principe vindt iedere behandeling een terugkoppeling plaats over de voortgang. Een grote evaluatie is na 6 maanden waarbij de gestelde doelen worden geëvalueerd en, indien nodig, de doelen worden aangepast. Als de gestelde doelen eerder zijn behaald wordt de behandeling afgesloten en ontvang je een eindverslag. Dit verslag wordt ook aan de verwijzer en / of huisarts gestuurd.
Afspraak afzeggen
Mocht de afspraak niet door kunnen gaan op het afgesproken tijdstip, neem dan zo spoedig mogelijk telefonisch contact op, of via email. Wij kunnen dan een nieuwe afspraak maken. Afspraken die niet 24 uur van tevoren zijn afgezegd, worden in rekening gebracht; deze worden niet door je zorgverzekering vergoed en worden bij de cliënt zelf in rekening gebracht. U ontvangt een rekening van €40 per half uur.
Patiënt-ervaringsonderzoek
Om de kwaliteit van onze dienstverlening te bewaken en te verbeteren ontvangt iedere client
na de laatste behandeling via de mail een patiënt-ervaringsonderzoek (QuestPro).
Privacy
Logopediepraktijk Berkel en Rodenrijs verwerkt medische gegevens van haar cliënten. In onze privacyverklaring kan je lezen:
-
Welke persoonsgegevens wij verwerken
-
Waarvoor
-
Hoe lang wij gegevens bewaren.
In de privacyverklaring staat daarnaast welke rechten je hebt.
Patiënten klachtrecht
Op grond van de Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen in de Zorg (Wkkgz) is elke logopedist verplicht een regeling te hebben voor de behandeling van klachten van patiënten/cliënten.
Het gaat dan om het handelen van de zorgaanbieder (of het nalaten daarvan), dat nadelige gevolgen heeft voor de patiënt/cliënt.
Informatie is hier te vinden: Wkkgz-informatie patiënten